Politika privatnosti


Zaštita osobnih podataka na mrežnim stranicama hotela Orient Express

Brinemo o privatnosti posjetitelja naše web-stranice www.hotelorientexpress.com te u svom poslovanju postupamo u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, a posebno s Općom uredbom o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. Ova izjava ima cilj informirati vas o tome na koji način i zašto obrađujemo vaše osobne podatke u kontekstu korištenja web-stranice, na temelju čega obrađujemo tako prikupljene podatke i kako postupamo s njima, kao i koja prava možete ostvarivati s tim u vezi.

Zaštita osobnih podataka

Tvrtka MAXIMUS d.o.o. štiti vaše osobne podatke, a svi naši djelatnici obučeni su o načinu postupanja s takvim podacima u skladu sa zakonom. Neovisno o tome, svi radnici obvezni su držati povjerljivima i štititi sve računalno obrađene podatke. Prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke u skladu s ovom Politikom privatnosti i odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka odnosno drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Posjetiteljima i gostima našeg hotela jamčimo da će se sa svim osobnim podacima postupati kao s povijerljivim informacijama i poslovnom tajnom.
Ovom Politikom privatnosti uređuje se način postupanja s osobnim podacima kojima tvrtka MAXIMUS d.o.o. pristupi putem rezervacijskog sustava ili drugog obrasca.
Osobne podatke prikupljamo u svrhu što učinkovitijeg odgovora na vaš upit, radi osiguranja pružanja i plaćanja usluge, radi promidžbe neke od naših usluga, radi statističke obrade podataka, radi mogućnosti slanja publikacija i drugih promidžbenih materijala i brošura. Davanjem svojih osobnih podataka, poput adrese e-pošte, broja telefona i sl., ujedno dajete svoju izričitu suglasnost da vas tvrtka MAXIMUS d.o.o. može kontaktirati i obavještavati radi ponude svojih usluga te time potvrđujete da ste upoznati s našom Politikom privatnosti. U slučaju da ne želite primati obavijesti o našim uslugama, dužni ste o tome izričito pisanim putem (e-poštom ili preporučenom poštom) obavijestiti tvrtku MAXIMUS d.o.o.
Ovaj se tekst o politici privatnosti ne odnosi na našu obradu osobnih podatka u ime i na temelju uputa treće strane.
Osobni podaci koje uređuje i obuhvaća naša Politika privatnosti:
1. Ime i prezime
2. Adresa
3. Adresa e-pošte
4. Broj telefona, mobitela ili faksa
5. Podaci o kreditnoj kartici koje ste dali prilikom internetske rezervacije ili trećoj strani
6. Postupak plaćanja ili osiguranja plaćanja
7. Vaše preferencije radi poboljšanja naše usluge
8. Bilo koji drugi podaci, a za koje želite da ostanu tajni
9. Životopis prilikom prijave za zaposlenje.

Tko su sve primatelji osobnih podataka?

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o aktivnosti obrade, vaše podatke dostavljamo ili dajemo na uvid sljedećim suradnicima:
-Pružateljima IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea;
U nekim slučajevima primatelji osobnih podataka nalaze se izvan EU. Kako je pojedinačno pojašnjeno u odjeljku „Svrhe u koje prikupljamo podatke i pravne osnove za prikupljanje“, u svim slučajevima prijenosa osobnih podataka u takve zemlje osigurana je adekvatna razina zaštite osobnih podataka sukladno propisima (npr. članstvom primatelja u “Privacy Shield” programu u slučaju primatelja iz SAD-a, sklapanjem standardnih ugovornih klauzula s primateljem). Također, u bilo kojem trenutku možete zatražiti dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU i zaštitnim mjerama koje se primjenjuju koristeći naše podatke za kontakt.

Sadržaj politike privatnosti

Vaše osobne podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti otkrivamo trećim stranama bez vaše izričite privole jer se to protivi Politici privatnosti i Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Ako vas budemo htjeli kontaktirati bilo kojim putem glede promotivnih ponuda i usluga, od vas ćemo za to zatražiti privolu. Tvrtka MAXIMUS d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile koja bi uzrokovala eventualno kršenje zaštite vaših osobnih podataka, ali vam jamčimo da ćemo takve pogreške sa sigurnošću otkloniti što je prije moguće ako to bude izvedivo. Tvrtka MAXIMUS d.o.o. prikuplja samo osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dostavili te ih upotrebljava za potrebe pružanja gore navedenih usluga. Ne tražimo od vas da nam pošaljete svoje podatke da biste pristupili našim stranicama, niti tražimo da nam otkrijete više podataka nego što je doista potrebno za upotrebu neke od naših usluga. Podaci koje nam date o svojoj kreditnoj kartici upotrebljavaju se isključivo kao sredstvo osiguranja plaćanja rezerviranih usluga i pod jednakom su zaštitom kao i vaši preostali osobni podaci. Poslije uredno pružene i plaćene usluge ti se podaci više ne upotrebljavaju bez vaše izričite suglasnosti. Ispunjavanjem obrasca na mrežnom mjestu jamčite da su informacije koje ste naveli točne te da ste suglasni s odredbama naše Politike privatnosti.

Vrijeme trajanja Politike privatnosti

U trenutku kada nam dostavite svoje podatke, pristajete da vas kontaktiramo i time vas dodajemo na popis primatelja obavijesti. Samo dodavanje predstavlja vaš izričit pristanak na kontaktiranje. Vaše osobne podatke trajno štitimo, a u svakom trenutku možete zatražiti isključenje s našeg popisa primatelja obavijesti. Nakon toga tvrtka MAXIMUS d.o.o. više neće upotrebljavati vaše podatke, osim u svrhu informatičke ili statističke obrade podataka.

Tajnost podataka

Naglašavamo da vaši osobni podaci ostaju tajni prilikom posjeta stranici hotela, kao i pri samom posjetu hotelu, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da trećim stranama nećemo otkrivati vaše osobne podatke, osim u slučajevima propisanima važećim zakonom.

Upotreba kolačića

Da bismo olakšali pregledavanje našeg mrežnog mjesta, koristimo se „kolačićima”. Radi se o malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj stavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira jezične varijante naše stranice. Kolačići su smješteni na vašem računalu i ne sadrže vaše ime, nego IP adresu. Nakon što prekinete rad na poslužitelju, informacije više nisu dostupne tvrtki MAXIMUS d.o.o. Ako u bilo kojem trenutku želite ukloniti kolačiće na svojem uređaju, ažurirajte postavke preglednika.

Neželjene poruke (spam)

Spam je naziv za neželjene poruke e-pošte koje sadrže marketinške materijale poslane bez vašeg pristanka. Tvrtka MAXIMUS d.o.o. ne šalje neželjene poruke. Koristimo se alatom protiv neželjenih poruka da bismo djelatnike zaštitili od primanja takvih poruka. Ako zbog određenih razloga smatrate da ste primili neželjenu poruku e-pošte od tvrtke MAXIMUS d.o.o., molimo vas da nas obavijestite na sljedeću adresu: info@hotelorientexpress.com.

Provjera, izmjena ili brisanje osobnih podataka

Svim našim ispitanicima pripadaju prava koja im jamče propisi u području zaštite osobnih podataka. Osigurana su vam sljedeća prava:
-Pravo na povlačenje privole (kada se obrada temelji na privoli)
-Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
-Pravo na ispravak
-Pravo na ograničenje obrade
-Pravo na prenosivost podataka
-Pravo na pritužbu nadležnom tijelu
Upite i zahtjeve koje nam uputite obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.
Ako želite ostvariti to pravo, slobodno nam se obratite na adresu info@hotelorientexpress.com.

Poveznice

Preusmjeravanja s naših stranica upućuju Vas na mrežne stranice rezervacija soba, koji se nalazi na linku:
Rezerviraj.

Opći uvijeti, informacije i zahtjevi za zaštitu osobnih podataka:

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka – Uredba (EU) 2016/679
Zakon o provedbi Opće uredbe za zaštitu osobnih podataka
Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP